Forklift Kazaları

04-08-2022 17:58
Forklift Kazaları

Forkliftler güvenli kullanılmadığında ciddi zarar verebilecek iş makineleridir. Bir iş yerinde iş güvenliği en önemli ve ihmal edilmemesi gereken bir konudur. Forkliftlerde güvenli ortamın sağlanması için başlıca yapılması gereken maddeler vardır.

1.Forklift bakımlarının zamanında yapılması gerekir. Güvenlik işaretlerinin görünmesi ve ışıklarının çalışıyor olması önemli bir konudur. Forkliftte çalışmayan ve tehlike arz eden bir parça olduğunda anında müdahale edilmelidir.

2.Forklift, forklift ehliyetine sahip kişiler tarafından kullanılmalıdır. Görme ve işitme makine kullanımında önemli olduğu için, operatörün bu konuda sıkıntısının olmaması gerekir.

3.İş makinası kullanan operatörlerin düzenli mola vermeleri ve dinlenmeleri gerekir. Yaşanabilecek herhangi bir dikkatsizlikte, iş kazası yaşanması muhtemeldir.

4.Doğru araç doğru alanda kullanılmadır. Forklift seçimi yaparken, yapılacak iş, kullanılacak zemin dikkate alınmalıdır. Bu özelliklere uygun seçim yapılmalıdır.

5.Forklift kullanırken hız limitlerine uyulmalı, araca uygun olmayan yükler kaldırılmaya çalışılmamalıdır. Çatala yük dengeli şekilde yüklenmelidir. Aksi takdirde araç devrilebilir.

6.Sürüş ortamında güvenlik sağlanmalıdır. Ortam uygunsa forklift ve yaya yolu işaretlerle belirlenmelidir.

7.Forkliftin sağlıklı çalışmasına engel durumlar ortadan kalkmalıdır. Boş koliler, ambalajlar ve diğer engel oluşturabilecek tüm atıklar yoldan temizlenmelidir.

Güvenli ve sağlıklı bir kullanım için tüm kurallara uyulmalı, gerekli önlemler alınmalıdır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.